Miksi Aku Ankka on hyvää lukemista lukemaan opettelevalle lapselle?

Joskus ennen muinoin oli kasvattajien ja vanhempien keskuudessa havaittavissa näkemystä, jonka mukaan sarjakuvat eivät olisi oikeaa ja kehittävää luettavaa pienille koululaisille. Niitä saatettiin pitää jopa turhana hömppänä. Toisin on nyt!

Suomenkielisten Aku Ankkojen kieli on yllättävän rikasta

Nykyisin moni suomalainen opettaja jopa suosittelee Aku Ankkoja pienten koululaisten lukemiston osaksi. Aku Ankat eivät tietysti voi täysin korvata Aapisia, vaikka moni onkin oppinut lukemaan niiden parissa, mutta ne voivat olla hyvä lisä pienen koululaisen kirjahyllyyn. Yksi suurimmista syistä on se, että suomenkielisten Aku Ankkojen kieli on yllättävän rikasta.

Lyhyet lauseet ovat helppoja luettavia ja mielenkiintoiset aiheet tempaavat lukemaan opettelevan lapsen mukaansa niin, että hän innostuu lukemisesta entistä enemmän. Hyvät ja laadukkaat kuvat auttavat lasta ymmärtämään tarinan, vaikka lukutaito olisikin vielä alkeellisella tasolla. Oppimisessa onnistumisen elämykset ja mielekäs tapa oppia ovat erityisen tärkeitä ja lukemisen oppimisessa Aku Ankka tarjoaa näitä molempia.

Aku Ankkojen tarinoihin on lapsenkin helppo samaistua

Aku Ankka on hahmona kovin maanläheinen ja hänen touhottavaan tyyliinsä on lapsenkin helppo samaistua. Moni lapsi pitää erityisesti Akun veljenpojista, joiden partioharrastus tuo tarinoihin mielenkiintoisen lisän. Tarinat tarjoavat niin jännitystä kuin tiedonmurujakin.