Tiesitkö, että Karvinen on maine coon?

Karvinen on monen suosikkisarjakuvahahmo, mikä ei ole ihme, sillä Karvisen sutkautukset ovat perin nasevia ja hauskoja. Mutta tiesitkö, mitä rotua Karvisen piirtäjä Jim Davis on käyttänyt esikuvanaan? Kerromme tässä artikkelissa tämän sekä monta muuta mielenkiintoista Karvis-faktaa.

Miten Karvinen syntyi?

Karvisen loi Jim Davis ja se julkaistiin vuoden 1978 kesäkuussa. Karvisen tyypillisiä luonteenpiirteitä ovat laiskuus ja se, että Karvinen pitää ruuasta. Karvinen nukkuu mielellään, ahmii ruokaa ja keksii jekkuja Oskulle. Karvisen isäntä Esko yrittää luotsata Karvista ja toista lemmikkiään Osku-koiraa läpi vaihtelevien seikkailuiden. Osku on koira, joka kuvataan lähes alati läähättävänä, tyhmänä ja hieman säälittävänä olentona, jota Karvinen pyörittää lähes 6-0. Sarjakuvien lisäksi Karvinen esiintyy myös elokuvissa. Suomalaiset lukijat ovat päässeet nauttimaan tämän ihastuttavan kissan seikkailuista Helsingin Sanomien sunnuntaisarjojen kautta vuoden 1981 toukokuussa. Eeve Lepistö toimi pitkään Karvisen suomentajana.

Tiedätkö mitä kissarotua Karvinen on?

Moni lukija ei välttämättä tule ajatelleeksi, mitä rotua ihana Karvinen edustaa. Kissaihmisiä tämä fakta kuitenkin usein kiinnostaa. Jim Davis on kertonut, että Karvisen rotu on maine coon. Tämä viehättävä kissarotu on erityisen suuri kesykissarotu, sillä maine coon -naaraat painavat noin 4–7 kg ja -urokset noin 6–11 kg. Jopa yli 11 kg painavia maine coon -yksilöitä on olemassa, sillä erityisesti maine coon -urokset kasvavat suuriksi. Tällaisen kissan ruokkiminen voi tulla melko kalliiksi, etenkin, kun näin suurikokoisen kissan ravinnon tulee olla erityisen laadukasta ja monipuolista, jotta erilaisista kasvuongelmilta vältyttäisiin. Osa maine coonin omistajista saattaa joutua turvautumaan jopa lainaan saadakseen lemmikkinsä kulut katettua ja tällöin voikin olla tarpeen vertailla eri lainavaihtoehtoja https://www.freedomrahoitus.fi/ -sivuston avulla.

Maine coonin rakenne on korkea ja kissalla on pitkä selkä ja pitkä häntä. Tämä lisää entisestään vaikutelmaa siitä, että kyseessä on erityisen suurikokoinen kissa. Kissa onkin vaikuttava ja arvokas ilmestys!

Luonteeltaan tyypillinen maine coon on rauhallinen, lempeä sekä leikkisä. Kissan pitkä ja tuuhea turkki vaatii säännöllistä harjaamista. Eräs maine coonin viehättävistä piirteistä on sen korvanpäistä löytyvät tupsut, jotka tuovat mieleen ilveksen. Tästä rodusta löytyy monia värejä ja niiden väritykset muistuttavat kotikissojen värejä. Myös Karvisen värisiä kissoja löytyy oikeistakin maine cooneista. Mielenkiintoinen fakta on myös se, että maine coon on Mainen kansalliskissa. Suomeen ensimmäiset maine coonit saapuivat 1989.

Toisin kuin sarjakuvasankari Karvinen, tyypillinen maine coon on ketterä kissa, joka pitää kiipeilystä. Tälle kissalle sopiikin hyvin ulkoilu tukevassa ulkotarhassa ja kissaa kannattaa ulkoiluttaa myös valjaiden kera. Kyseessä on erittäin seurallinen rotu, joka saattaa helposti tylsistyä, jos se joutuu olemaan paljon yksin tai jos sillä ei ole virikkeitä. Maine coonille onkin hyvä hankkia leikkitoveri, minkä lisäksi maine coon on yleensä erityisen hyvä lapsiperheen lemmikki, ja saattaapa se viihtyä kissakaverin lisäksi myös koirakaverin kanssa, vaikka sarjakuvasankari Karvinen usein pyrkiikin nolaamaan koirakaverinsa Oskun.

Koirista puheen ollen maine coonin sanotaan usein muistuttavan luonteensa osalta koiraa, koska tyypillinen maine coon on kovin seurallinen ja se kiintyy syvästi ihmisiin. Maine coonilla on tapana valita perheestä yksi henkilö, josta tulee kissan erityinen palvonnan kohde.