Sarjakuvat ovat vuosikymmenten ajan tuoneet iloa miljoonien ihmisten elämään. Niiden ideana on tuoda sekä kuvien, että tekstien kautta tarina paljon helposti lähestyttävämpään muotoon kuin vaikkapa romaanien kohdalla. Koska kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, on sarjakuvassa paljon vähemmän itse luettavaa, vaikka tarina saattaisikin olla jopa monimutkaisempi.
Sarjakuvat eivät enää myöskään rajoitu pelkkiin lehtiin, vaan niiden ympärillä pyörii melkoinen alakulttuuri: on erilaisia keräilyesineitä, tapahtumia eli coneja sekä vaikka kuinka paljon oheismateriaalia, joilla voi sisustaa kotiaan juuri sen mukaan, mistä sarjakuvasta tykkää; oli kyseessä sitten verhot, vaatteet tai vaikka reput.
Sarjakuvat lukumateriaalina
Nykyään sarjakuvia ei enää tarvitse tilata paperisena kotiin, vaan niitä voi lukea myös vaikkapa tabletilta, mikä säästää melkoisesti hyllytilaa. Tämä sopii erinomaisesti vaikkapa pienessä yksiössä asuvalle ihmiselle. Lisäksi tabletilta jonkun tietyn sarjakuvan etsiminen oman kokoelman syövereistä käy paljon helpommin kuin paperiversioiden kanssa pelatessa.
Vaikka sarjakuvia ei perinteisesti ole pidetty kovin hyvänä lukuharrastuksena verrattuna esimerkiksi romaaneihin, mutta aina asia ei ole näin. Hyvänä esimerkkinä on Aku Ankka, jota Suomessa on luettu jo vuosikymmeniä ja vieläpä suomen kielellä. Kääntäjät kiinnittävät erityistä huomiota kääntäessään Aku Ankkaa englannista ja esimerkiksi kaikkia anglismeja pyritään välttämään. Näin ollen Aku Ankka on melko kehittävää luettavaa, kun halutaan pitää kiinni suomen kielen omasta rikkaasta sanastosta.
Aina sarjakuvia ei kuitenkaan tarvitse lukea omalla äidinkielellään, vaan moni lukee niitä alkuperäiskielellä, jos vain suinkin kykenee. Ja vaikka oma kielitaito ei olisikaan niin hyvä, kannattaa silti kokeilla, koska vieraalla kielellä lukeminen auttaa kehittämään passiivista sanavarastoa ja hetken lukemisen jälkeen se ei enää tunnukaan niin pahalta. Ja täytyy muistaa, että ihan kaikkea ei voida kääntää, eli vaikkapa jokin vitsi saattaa aueta aivan uudella tavalla, kun sen lukee sarjakuvan alkuperäiskielellä.
Oheistuotteet
Kuten jo aiemmin sanottu, löytyy sarjakuvien rakastajille vaikka kuinka paljon oheistuotteita, joiden avulla vaikkapa suosikki hahmoaan pystyy tuomaan esille muuallakin kuin vain sarjakuvien sivuilla.
Nykyään on jopa trendikästä sisustaa sarjakuvien mukaan ja esimerkiksi supersankarin kuvilla varustetut verhot eivät enää ole pelkästään lapsille. Tällaisilla tyylivalinnoilla tuodaan paljon väriä omaan harmaaseen arkeen ja se on myös tapa tukea oma suosikkisarjakuvaansa hieman enemmän kuin vain ostamalla itse sarjakuvia.
Tapahtumissa, eli coneissa, pääsee tapaamaan alan muita faneja ja verkostoitumaan oikein kunnolla. Monesti näistä tapahtumista löytää myös arvokkaita keräilyharvinaisuuksia. Niitä voi joko ostaa tai vaihtaa. Lisäksi isoimmilla coneilla saattaa päästä tapaamaan oman suosikkisarjakuvansa tekijöitä.
Sarjakuvat eivät myöskään rajoitu pelkästään lukemiseen. Niistä tehdään usein myös piirrossarjoja tai animaatioita, eli samalla tavalla kuin vaikkapa romaanista tehdään elokuva. Kaikki eivät tästä luonnollisesti tykkää, mutta piirrossarjoilla on mahdollista täydentää sarjakuvien alulle panemaa tarinaa vaikkapa pureutumalla jonkin tietyn hahmon taustoihin.