Veikeät sarjakuvataulut

Sarjakuvataulut ovat eräs tapa tehdä kodin sisustuksesta omaleimainen. Tavallisesti ihmiset suosivat seinillään maalaustaidetta ja erilaisia maisematauluja sekä esimerkiksi tekstipohjaisia mietelauseista tehtyjä plakaatteja. Sarjakuvataulut ovat omaperäisempi vaihtoehto yleisimmille taulutyypeille.

Taulut sarjakuvastripeistä ja -hahmoista

Joissakin tauluissa on kokonaisia sarjakuvastrippejä, jotka ovat useammasta kuvasta koostuvia tarinoita kuvineen ja teksteineen. Niissä tarina etenee ensimmäisestä kuvasta viimeiseen. Halvimmillaan ne ovat esimerkiksi Turun Sarjakuvakaupan myymiä Pertti Jarlan suosituista Fingerpori-stripeistä tehtyjä postikortteja, jotka voi kehystää pieninä tauluina myös seinälle.

Yksi suosittu taulutyyppi on kuvat sarjakuvahahmoista, kuten esimerkiksi Betty Boosta, Mikki Hiirestä tai supersankareista. Näiden osalta valikoimaa on halvoista julisteista aitoihin vintagekuviin. Ne voivat siis olla arvokas sijoitus, jos haluaa hankkia aidon vuosikymmeniä vanhan kuvan seinälleen.

Taulut voivat olla sarjakuvahenkisiä otoksia olematta silti kuvia mistään tunnetuista hahmoista. Tällaisia tauluja ja julisteita myy https://gallerix.fi/, joiden valikoimasta löytyy myös esimerkiksi japandi-tyylisiä tauluja. Japandi sekoittaa skandinaavista ja japanilaista designia ja minimalismia. Se ei ole mangaa, mutta voi miellyttää joitakin mangaan ja Japaniin hurahtaneita faneja.

Sarjistaulut ovat tietysti myös selvä valinta sarjakuvafaneille. Fanit näkevät paljon vaivaa etsiessään lempisarjiksistaan tehtyjä julisteita ja figuureja, jota löytyy varsinkin ulkomaisista verkkokaupoista ja fanifoorumeilta.

Originaalit ovat arvokkaimpia

Arvokkaimmat sarjakuvat ovat alkuperäisiä originaalitöitä, jotka suojataan ja kehystetään. Originaaleja voi ostaa esimerkiksi huutokaupoista, Suomen sarjakuvaseuralta tai suoraan taiteilijoilta itseltään. Erilaiset hyväntekeväisyyshuutokaupat ovat yksi hyvä paikka metsästää alkuperäisiä töitä. Taiteilijat ovat saattaneet ottaa useampia vedoksia originaaleista, joita saa hankittua edullisemmin.

Ostoksia tehdessä kannattaa aina tarkistaa, että sarjakuvataiteilijoiden tuotoksista tehdyt tuotteet ovat saaneet taiteilijan ja kustantamon luvan teosten vedosten jälleenmyymiseen. Netti on pullollaan luvattomia kopioita. Monet ovat varmasti lukeneet esimerkiksi Muumi-tuotemerkin tarkasta valvonnasta. Samanlaiset tuotemerkkioikeudet koskevat muitakin sarjakuvia.