Veikeät sarjakuvataulut

Sarjakuvataulut ovat eräs tapa tehdä kodin sisustuksesta omaleimainen. Tavallisesti ihmiset suosivat seinillään maalaustaidetta ja erilaisia maisematauluja sekä esimerkiksi tekstipohjaisia mietelauseista tehtyjä plakaatteja. Sarjakuvataulut ovat omaperäisempi vaihtoehto yleisimmille taulutyypeille.

Taulut sarjakuvastripeistä ja -hahmoista

Joissakin tauluissa on kokonaisia sarjakuvastrippejä, jotka ovat useammasta kuvasta koostuvia tarinoita kuvineen ja teksteineen. Niissä tarina etenee ensimmäisestä kuvasta viimeiseen. Halvimmillaan ne ovat esimerkiksi Turun Sarjakuvakaupan myymiä Pertti Jarlan suosituista Fingerpori-stripeistä tehtyjä postikortteja, jotka voi kehystää pieninä tauluina myös seinälle.

Yksi suosittu taulutyyppi on kuvat sarjakuvahahmoista, kuten esimerkiksi Betty Boosta, Mikki Hiirestä tai supersankareista. Näiden osalta valikoimaa on halvoista julisteista aitoihin vintagekuviin. Ne voivat siis olla arvokas sijoitus, jos haluaa hankkia aidon vuosikymmeniä vanhan kuvan seinälleen.

Taulut voivat olla sarjakuvahenkisiä otoksia olematta silti kuvia mistään tunnetuista hahmoista. Tällaisia tauluja ja julisteita myy https://gallerix.fi/, joiden valikoimasta löytyy myös esimerkiksi japandi-tyylisiä tauluja. Japandi sekoittaa skandinaavista ja japanilaista designia ja minimalismia. Se ei ole mangaa, mutta voi miellyttää joitakin mangaan ja Japaniin hurahtaneita faneja.

Sarjistaulut ovat tietysti myös selvä valinta sarjakuvafaneille. Fanit näkevät paljon vaivaa etsiessään lempisarjiksistaan tehtyjä julisteita ja figuureja, jota löytyy varsinkin ulkomaisista verkkokaupoista ja fanifoorumeilta.

Originaalit ovat arvokkaimpia

Arvokkaimmat sarjakuvat ovat alkuperäisiä originaalitöitä, jotka suojataan ja kehystetään. Originaaleja voi ostaa esimerkiksi huutokaupoista, Suomen sarjakuvaseuralta tai suoraan taiteilijoilta itseltään. Erilaiset hyväntekeväisyyshuutokaupat ovat yksi hyvä paikka metsästää alkuperäisiä töitä. Taiteilijat ovat saattaneet ottaa useampia vedoksia originaaleista, joita saa hankittua edullisemmin.

Ostoksia tehdessä kannattaa aina tarkistaa, että sarjakuvataiteilijoiden tuotoksista tehdyt tuotteet ovat saaneet taiteilijan ja kustantamon luvan teosten vedosten jälleenmyymiseen. Netti on pullollaan luvattomia kopioita. Monet ovat varmasti lukeneet esimerkiksi Muumi-tuotemerkin tarkasta valvonnasta. Samanlaiset tuotemerkkioikeudet koskevat muitakin sarjakuvia.

Inspiroiva Kotitapetti sarjakuvapiirtäjän työtilaan

Sarjakuvien piirtäminen on luovaa työtä, jossa on tärkeää päästää luovuus valloilleen ja keskittyä täysillä kulloinkin käsillä olevaan työhön. Inspiroivilla työtiloilla on keskittymisen kannalta suuri merkitys. Upeat tapetit auttavat luomaan sarjakuvapiirtäjän työtilaan halutun kaltaista tunnelmaa, joten kannattaa tutustua verkosto löytyviin upeisiin tapettivalikoimiin. Yksi upeimmista tapettivalikoimista löytyy Kotitapetti-nimisestä verkkokaupasta, joten tapettien maailmaan tutustuminen kannattaa aloittaa Kotitapetin valikoimista!

Miksi Kotitapetti?

Suosittu Kotitapetti tarjoaa sarjakuvapiirtäjälle upean valikoiman erilaisia tapetteja, jotka ovat vain muutaman klikkauksen päässä. Erilaisten vaihtoehtojen vertaileminen ja tuotteiden ostaminen on Kotitapetilla tehty todella helpoksi, joten Kotitapetin valitseminen säästää sarjakuvapiirtäjän aikaa ja vaivaa. Näin hänelle jää tavallista enemmän aikaa keskittyä käsillä olevaan sarjakuvaprojektiin. Tapettikauppojen helppous on suuri helpotus silloin, kun käsillä on aikaa vievä projekti, joka tuntuu imevän kaiken taiteilijan ajan ja jaksamisen!

Millainen tapetti työtilaan?

Riippuu ihan sarjakuvapiirtäjän omista toiveista ja työskentelytavoista, millainen tapetti sopii parhaiten hänen työtilaansa. Osa piirtäjistä suosii erityisen rauhoittavia kuoseja, kun taas osa toivoo tilaansa mahdollisimman energistä tunnelmaa. Jos tilaan toivotaan rauhoittavaa tunnelmaa, kannattaa suosia rauhoittavia värejä tai esimerkiksi rauhoittavaa luontoteemaa. Esimerkiksi vihreä väri koetaan usein rauhoittavana värinä ja on yksi hyvä vaihtoehto sellaisiin tiloihin, joihin toivotaan rauhallista tunnelmaa. Voit selata vihreitä tapetteja niiden värin perusteella. Esimerkiksi Dahlia Garden -nimisessä tapetissa on kauniita kukkia vihreällä pohjalla, samoin upeassa ja rauhoittavassa Nocturne-tapetissa.

Keltainen väri koetaan usein aivan päinvastoin eli hyvin energisenä värinä. Jos tiloihin toivotaan energiaa tuovaa tunnelmaa, kannattaa valita keltaisia tapetteja. Upeita keltasävyisiä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Hip Rose, Påsklilja ja PIP 2016. Lasten sarjakuvia piirtävä taiteilija saattaa toivoa työtilaansa aiheeseen johdattelevaa tapettia, jolloin esimerkiksi keltasävyinen Magic Forest -tapetti on upea vaihtoehto.

Yksi hyvä vaihtoehto ovat valokuvatapetit, jotka voi teettää jopa omista valokuvista. Ehkäpä sinulta löytyy jokin sarjakuviin tai niiden piirtämiseen liittyvä erityisen mieleinen valokuva, jonka haluaisit ikuistaa työtilasi seinälle. Tällöin kannattaa harkita valokuvatapetin teettämistä tästä kuvasta. Myös valokuvatapettien tilaaminen onnistuu helposti Kotitapetilta, sillä voit ladata toivomasi kuvan Kotitapetin valokuvatapettityökaluun, minkä jälkeen pääset antamaan seinäsi mitat. Kuvaa on mahdollista vielä tässä vaiheessa rajata kehystä siirtelemällä. Kun klikkaat valitsemaasi kuvaa, voit siirtää kehystä sen yllä sekä asettaa kehyksen toivomaasi kohtaan. Kotitapetin näppärä työkalu ohjaa sinut vaihe vaiheelta luomaan unelmiesi valokuvatapetin omasta valokuvastasi.

Tarvittaessa Kotitapetin ammattigraafikko voi käsitellä valitsemaasi kuvaa sekä muokkaamaan sitä, jotta se vastaa mahdollisimman hyvin tarpeitasi ja sopii mahdollisimman hyvin työtilasi seinälle. Tarvittaessa Kotitapetti tarjoaa puhelimitse myös maksutonta neuvontaa kuvatapettien luomisessa. Etenkin valokuvatapettien kohdalla riittää usein, että vain yksi työhuoneen seinä tapetoidaan näyttäväksi tehosteseinäksi ja huoneen muut seinät maalataan rauhallisilla, tapetin väreihin sopivalla maalilla. Näin lopputulos on tasapainoinen, eikä siitä tule liian räikeää!

Sarjakuvan piirtäjät työskentelevät usein kotoa käsin; näin panostat työpaikkasi viihtyvyyteen

Sarjakuvien piirtäjät, kuten monet muutkin taiteellisen alan ammattilaiset, tekevät usein töitä kotoa käsin etätyönä. Kun töitä tehdään perinteisen tavan sijaan etätyönä, on huomiotava monen monta eri asiaa, jotka eivät tavallisilla työläisillä tulisi mieleenkään. Monesti etätyöläisiä jopa kadehditaan ymmärtämättä täysin, mitä kaikkea työ pitää (ja ei pidä) sisällään verrattuna tavalliseen työhön. Esimerkiksi tavallisten työaikojen ja työkavereiden puute ovat monelle etätyötä vaikeuttavia tekijöitä. Tämän lisäksi varsinaisen [ työn tekeminen kotona : https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Et%C3%A4ty%C3%B6 ], jossa häiriötekijlitä on harvinaisen paljon, saattaa olla monelle hyvinkin hankalaa. Juuri tämän takia onkin tärkeää panostaa hyviin työtiloihin, jotta työ tosiaan tulee tehtyä ja vielä asiaankuuluvalla tehokkuudella. Tässä artikkelissa annamme muutamia vinkkejä siihen, kuinka voit oman kotisi sisustuksella pitää huolen siitä, että puitteet ovat työn tekemiselle otolliset. Tiesitkö, että jopa asiat kuten sadesuihku saattavat saada aikaan käänteentekevän muutoksen?

Etätyöt: näin muutat kotisi niille sopivaksi

Hei sinä, sarjakuvien piirtäjä: tuntuuko välillä siltä, ettei työn tekemisestä kotona tule mitään. Ei hätää, me tiedämme tasan tarkkaan, miltä sinusta tuntuu. Alla annamme 3 vinkkiä siihen, kuinka saat potkua työn tekemiseen kotona.

1. Virkistävä sadesuihku piristää päivää ja lisää työaktiivisuutta

Viileä pikasuihku aamuisin paitsi virkistää, myös lisää tutkitusti työaktiivisuutta. Puhtaana ja raikkaana kun on tunnetusti mukavampi tehdä töitä. Jos päivälläkin työnteko junnaa, voit ottaa pikasuihkuja kotonasi pitkin päivää!

2. Eristä työtilat

Jos yrität tehdä töitä vaikka kotisohvaltasi käsin, karkaa huomio ja mielenkiinto helposti johonkin aivan muuhun, kuin mihin olisi tarkoitus. Siksi onkin tärkeää eristää työnteolle omat tilat kotoa. Tilan ei tarvitse olla suuri – pelkkä oma, työnteolle omistettu nurkkaus olo- tai makuuhuoneesta riittää hyvin.

3. Panosta työpisteen mukavuuteen

Mitä luulet että tapahtuu, jos tekisit työpisteestä kotisi mukavimman paikan? Takaamme, että ainakin viihtyisit töissä päivittäin paljon pidempään! Tämän lisäksi tutkimukset ovat osoittaneet mukavien työolosuhteiden myös parantavan työn jälkeä huomattavasti. Ei paha diili, vai mitä sanotte?

Sarjakuvat tuovat eloa kotiin

Sarjakuvat ovat vuosikymmenten ajan tuoneet iloa miljoonien ihmisten elämään. Niiden ideana on tuoda sekä kuvien, että tekstien kautta tarina paljon helposti lähestyttävämpään muotoon kuin vaikkapa romaanien kohdalla. Koska kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, on sarjakuvassa paljon vähemmän itse luettavaa, vaikka tarina saattaisikin olla jopa monimutkaisempi.

Sarjakuvat eivät enää myöskään rajoitu pelkkiin lehtiin, vaan niiden ympärillä pyörii melkoinen alakulttuuri: on erilaisia keräilyesineitä, tapahtumia eli coneja sekä vaikka kuinka paljon oheismateriaalia, joilla voi sisustaa kotiaan juuri sen mukaan, mistä sarjakuvasta tykkää; oli kyseessä sitten verhot, vaatteet tai vaikka reput.

Sarjakuvat lukumateriaalina

Nykyään sarjakuvia ei enää tarvitse tilata paperisena kotiin, vaan niitä voi lukea myös vaikkapa tabletilta, mikä säästää melkoisesti hyllytilaa. Tämä sopii erinomaisesti vaikkapa pienessä yksiössä asuvalle ihmiselle. Lisäksi tabletilta jonkun tietyn sarjakuvan etsiminen oman kokoelman syövereistä käy paljon helpommin kuin paperiversioiden kanssa pelatessa.

Vaikka sarjakuvia ei perinteisesti ole pidetty kovin hyvänä lukuharrastuksena verrattuna esimerkiksi romaaneihin, mutta aina asia ei ole näin. Hyvänä esimerkkinä on Aku Ankka, jota Suomessa on luettu jo vuosikymmeniä ja vieläpä suomen kielellä. Kääntäjät kiinnittävät erityistä huomiota kääntäessään Aku Ankkaa englannista ja esimerkiksi kaikkia anglismeja pyritään välttämään. Näin ollen Aku Ankka on melko kehittävää luettavaa, kun halutaan pitää kiinni suomen kielen omasta rikkaasta sanastosta.

Aina sarjakuvia ei kuitenkaan tarvitse lukea omalla äidinkielellään, vaan moni lukee niitä alkuperäiskielellä, jos vain suinkin kykenee. Ja vaikka oma kielitaito ei olisikaan niin hyvä, kannattaa silti kokeilla, koska vieraalla kielellä lukeminen auttaa kehittämään passiivista sanavarastoa ja hetken lukemisen jälkeen se ei enää tunnukaan niin pahalta. Ja täytyy muistaa, että ihan kaikkea ei voida kääntää, eli vaikkapa jokin vitsi saattaa aueta aivan uudella tavalla, kun sen lukee sarjakuvan alkuperäiskielellä.

Oheistuotteet

Kuten jo aiemmin sanottu, löytyy sarjakuvien rakastajille vaikka kuinka paljon oheistuotteita, joiden avulla vaikkapa suosikki hahmoaan pystyy tuomaan esille muuallakin kuin vain sarjakuvien sivuilla.

Nykyään on jopa trendikästä sisustaa sarjakuvien mukaan ja esimerkiksi supersankarin kuvilla varustetut verhot eivät enää ole pelkästään lapsille. Tällaisilla tyylivalinnoilla tuodaan paljon väriä omaan harmaaseen arkeen ja se on myös tapa tukea oma suosikkisarjakuvaansa hieman enemmän kuin vain ostamalla itse sarjakuvia.

Tapahtumissa, eli coneissa, pääsee tapaamaan alan muita faneja ja verkostoitumaan oikein kunnolla. Monesti näistä tapahtumista löytää myös arvokkaita keräilyharvinaisuuksia. Niitä voi joko ostaa tai vaihtaa. Lisäksi isoimmilla coneilla saattaa päästä tapaamaan oman suosikkisarjakuvansa tekijöitä.

Sarjakuvat eivät myöskään rajoitu pelkästään lukemiseen. Niistä tehdään usein myös piirrossarjoja tai animaatioita, eli samalla tavalla kuin vaikkapa romaanista tehdään elokuva. Kaikki eivät tästä luonnollisesti tykkää, mutta piirrossarjoilla on mahdollista täydentää sarjakuvien alulle panemaa tarinaa vaikkapa pureutumalla jonkin tietyn hahmon taustoihin.

Miten rahoitat kalliit sarjakuvahankinnat?

Sarjakuvaharrastajat tietävät, kuinka kalliiksi harrastus voi tulla. Vaikka tänä päivänä sarjakuvia pystyy lukemaan tabletillakin, niin monet suosivat sarjakuvalehtiä- ja kirjoja. Halutuimmat sarjakuvat ovat vanhoja erikoispainoksia tai pienien erien ensipainoksia. Ei ole mitenkään tavatonta, että kalleimmat sarjakuvaharvinaisuudet maksavat tuhansia euroja. Yksittäisen sarjakuvalehden, sarjakuvakirjan tai sarjakuvakokoelman arvo riippuu muutamasta asiasta. Ensinnäkin hintaan vaikuttaa painoerän määrä. Mitä vähemmän sarjakuvaa on painettu, niin sitä harvinaisempi se on. Luonnollisesti tällöin myös hinta on korkeampi. Usein esimerkiksi erikoisnumeroita painetaan vain vähän, ja vuosikymmeniä sitten sarjakuvia painettiin pienempiä eriä, esimerkiksi 1950-luvulla. Hyvin suuri hintaan vaikuttava tekijä on sarjakuva-albumin kunto. Mikäli kappale on kulunut, niin sen arvo laskee. Sarjakuvalehtiä- ja kirjoja ei saa siis missään nimessä säilyttää kosteissa tiloissa. Suosittuja sarjakuvajulkaisuja ovat esimerkiksi Aku Ankka ja Looney Toones.

Jos sinulla ei ole tilille riittävästi rahaa, niin yksi hyvä keino rahoittaa sarjakuvien keräilyä, on hakea edullinen kulutusluotto. Voit esimerkiksi hakea itsellesi niin sanotun joustoluoton, jota voit tarvittaessa nostaa tiilillesi. Isompaa kertahankintaa varten voit hakea sopivan kokoista kertalainaa. Kulutusluottoja on nykyään niin suuri määrä, että valinta niiden välillä on vaikea tehdä valintaa. Varsinkin kun lainamarkkinoinnin perusteella jokainen laina kuulostaa toistaan paremmalta. Kulutusluotot kannattaakin vertailuttaa lainojen kilpailutuspalvelun avulla. Rahalaitos.fi on pitkään rahoitusmarkkinoilla toiminut luotettava ja riippumaton lainanvälittäjiä. Rahalaitos.fi kilpailuttaa lainat veloituksetta ja kilpailutus ei sido sinua mihinkään.

Mitä lainojen kilpailutus tarkoittaa käytännössä?

Ensinnäkin on hyvä korostaa, että Rahalaitos.fi on tarkka yhteistyökumppaneistaan. Tämä tarkoittaa sitä, että kumppaneina on pelkästään hyvän luottoluokituksen omaavia ja hyvämaineisia pankkeja ja rahoituslaitoksia. Ehdottomasti parasta Rahalaitos.fi lainojen vertailupalvelussa on se, että sinun täytyy jättää ainoastaan yksi hakemus, jonka avulla tavoitat yli 25 Rahalaitos.fi palvelun yhteistyökumppania. Säästät siis aikaa ja vaivaa käyttämällä kilpailutuspalvelua sopivan lainan löytämiseen. Itsenäinen lainanhakeminen näiltä kaikilta yhtiöiltä, niin aikaa siihen menisi useita tunteja. Lisäksi internetistä on vaikea löytää edes kaikkia tarjolla olevia pankkeja ja rahoituslaitoksia, koska hakukoneet eivät näytä välttämättä kaikkia luottoyhtiöitä.

Rahalaitos.fi vertailupalvelun kautta pankkien ja rahoituslaitoksien kilpailuttaminen käy käden käänteensä ja mikä parasta, täysin ilmaiseksi. Hakeminen on superhelppoa. Sinun täytyy vain täyttää yksi hakemus, jossa kysytään tyypillisiä lainahakemuksen tietoja. Hakemus kannattaa kuitenkin täyttää tarkasti, koska saat lainatarjouksia hakemuksessa antamiesi tietojen perusteella. Yleensä luottotarjousta ei tarvitse pitkään odotella, koska tänä päivänä suurin osa rahoituslaitoksista ja pankeista tekevät luottoarvioinnin tekoälyä hyödyntäen. Saat siis lainapäätöksen nopeimmillaan alle minuutissa. Lainan tilille maksu ja mahdollisten lisäselvitysten käsittely tehdään rahoituslaitoksen aukioloaikojen puitteissa.

Siitä huolimatta, että laina on mahdollista saada nopeasti tilille, kannattaa lainaa aina harkita huolellisesti. Ikinä ei kannata tehdä päätöstä kiireessä. Luottoehdot kannattaa lukea huolella. Tärkeintä on, että perehdyt luoton kokonaiskustannuksiin. Tärkeää on selvittää, mikä on tarjotun lainan todellinen vuosikorko. Todellinen vuosikorko pitää sisällään kaikki lainaan liittyvät kulut koron lisäksi.

Miten rahoitat kalliit sarjakuvahankinnat?

Sarjakuvaharrastajat tietävät, kuinka kalliiksi harrastus voi tulla. Vaikka tänä päivänä sarjakuvia pystyy lukemaan tabletillakin, niin monet suosivat sarjakuvalehtiä- ja kirjoja. Halutuimmat sarjakuvat ovat vanhoja erikoispainoksia tai pienien erien ensipainoksia. Ei ole mitenkään tavatonta, että kalleimmat sarjakuvaharvinaisuudet maksavat tuhansia euroja. Yksittäisen sarjakuvalehden, sarjakuvakirjan tai sarjakuvakokoelman arvo riippuu muutamasta asiasta. Ensinnäkin hintaan vaikuttaa painoerän määrä. Mitä vähemmän sarjakuvaa on painettu, niin sitä harvinaisempi se on. Luonnollisesti tällöin myös hinta on korkeampi. Usein esimerkiksi erikoisnumeroita painetaan vain vähän, ja vuosikymmeniä sitten sarjakuvia painettiin pienempiä eriä, esimerkiksi 1950-luvulla. Hyvin suuri hintaan vaikuttava tekijä on sarjakuva-albumin kunto. Mikäli kappale on kulunut, niin sen arvo laskee. Sarjakuvalehtiä- ja kirjoja ei saa siis missään nimessä säilyttää kosteissa tiloissa. Suosittuja sarjakuvajulkaisuja ovat esimerkiksi Aku Ankka ja Looney Toones.

Jos sinulla ei ole tilille riittävästi rahaa, niin yksi hyvä keino rahoittaa sarjakuvien keräilyä, on hakea edullinen kulutusluotto. Voit esimerkiksi hakea itsellesi niin sanotun joustoluoton, jota voit tarvittaessa nostaa tiilillesi. Isompaa kertahankintaa varten voit hakea sopivan kokoista kertalainaa. Kulutusluottoja on nykyään niin suuri määrä, että valinta niiden välillä on vaikea tehdä valintaa. Varsinkin kun lainamarkkinoinnin perusteella jokainen laina kuulostaa toistaan paremmalta. Kulutusluotot kannattaakin vertailuttaa lainojen kilpailutuspalvelun avulla. Rahalaitos.fi on pitkään rahoitusmarkkinoilla toiminut luotettava ja riippumaton lainanvälittäjiä. Rahalaitos.fi kilpailuttaa lainat veloituksetta ja kilpailutus ei sido sinua mihinkään.

Mitä lainojen kilpailutus tarkoittaa käytännössä?

Ensinnäkin on hyvä korostaa, että Rahalaitos.fi on tarkka yhteistyökumppaneistaan. Tämä tarkoittaa sitä, että kumppaneina on pelkästään hyvän luottoluokituksen omaavia ja hyvämaineisia pankkeja ja rahoituslaitoksia. Ehdottomasti parasta Rahalaitos.fi lainojen vertailupalvelussa on se, että sinun täytyy jättää ainoastaan yksi hakemus, jonka avulla tavoitat yli 25 Rahalaitos.fi palvelun yhteistyökumppania. Säästät siis aikaa ja vaivaa käyttämällä kilpailutuspalvelua sopivan lainan löytämiseen. Itsenäinen lainanhakeminen näiltä kaikilta yhtiöiltä, niin aikaa siihen menisi useita tunteja. Lisäksi internetistä on vaikea löytää edes kaikkia tarjolla olevia pankkeja ja rahoituslaitoksia, koska hakukoneet eivät näytä välttämättä kaikkia luottoyhtiöitä.

Rahalaitos.fi vertailupalvelun kautta pankkien ja rahoituslaitoksien kilpailuttaminen käy käden käänteensä ja mikä parasta, täysin ilmaiseksi. Hakeminen on superhelppoa. Sinun täytyy vain täyttää yksi hakemus, jossa kysytään tyypillisiä lainahakemuksen tietoja. Hakemus kannattaa kuitenkin täyttää tarkasti, koska saat lainatarjouksia hakemuksessa antamiesi tietojen perusteella. Yleensä luottotarjousta ei tarvitse pitkään odotella, koska tänä päivänä suurin osa rahoituslaitoksista ja pankeista tekevät luottoarvioinnin tekoälyä hyödyntäen. Saat siis lainapäätöksen nopeimmillaan alle minuutissa. Lainan tilille maksu ja mahdollisten lisäselvitysten käsittely tehdään rahoituslaitoksen aukioloaikojen puitteissa.

Siitä huolimatta, että laina on mahdollista saada nopeasti tilille, kannattaa lainaa aina harkita huolellisesti. Ikinä ei kannata tehdä päätöstä kiireessä. Luottoehdot kannattaa lukea huolella. Tärkeintä on, että perehdyt luoton kokonaiskustannuksiin. Tärkeää on selvittää, mikä on tarjotun lainan todellinen vuosikorko. Todellinen vuosikorko pitää sisällään kaikki lainaan liittyvät kulut koron lisäksi.

Lue sarjakuvia näppärästi iPad 5 -tabletilla

Yhä useampi on siirtynyt lukemaan kirjoja älylaitteilla ja myös sarjakuvat ovat seuranneet kehityksen perässä. Nykyisin monia sarjakuvia, kuten mangaa ja Aku Ankkaa pääseekin jo lukemaan näppärästi älylaitteella, minkä ansiosta valtava määrä sarjakuvia kulkee helposti mukana lomallekin, kunhan mukaan lomakassiin pakkaa vain sarjakuvien lukemiseen soveltuvan älylaitteen. Yksi tällainen laiten on iPad 5 -tabletti. Se kulkee näppärästi mukana pienen kokonsa ansiosta, mutta on juuri riittävän kokoinen sarjakuvien miellyttävään lukemiseen. Näin sarjakuvien lukeminen onnistuu jopa uimarannalla, eikä lukemaan päästäkseen tarvitse kantaa mukana painavia taskukirjoja, eikä edes ohuita sarjakuvalehtiä! Sarjakuvat villitsevät niin lapsia kuin aikuisiakin, joten koko perhe on helppo saada viihtymään älylaitteen uumenissa mukana kulkevien sarjakuvien parissa!

Mistä iPad 5 -tabletti edullisesti ja luotettavasti?

Löydät ipad 5 -tabletit luotettavasti mReselliltä. Kyseinen verkkokauppa myy käytettyjä älylaitteita edullisin hinnoin ja tarjoaa niille 12 kuukauden takuun. Näin ostaminen on helppoa, nopeaa ja riskitöntä. Tällä hetkellä iPad 5 -tabletti maksaa mResellillä edullisimmillaan noin 270 euroa. Tutustu erityisen huolellisesti verkkokaupan erikoistarjouksiin ja iPadiin sopiviin tarvikkeisiin!

Miksi mResell?

Uuden iPad 5 -tabletin ostaminen voi aiheuttaa liian suuren loven sarjakuvafanin lompakkoon. Tällöin käytetty iPad 5 -tabletti on oivallinen vaihtoehto, mutta käytettyä arvokasta Applen laitetta ei ehkä välttämättä ostaisi mielellään tuntemattomalta yksityismyyjältä. Tällaisessa tilanteessa mResell on hyvä vaihtoehto, sillä se tarjoaa myymilleen Applen tuotteille 12 kuukauden takuun. Koska kyseessä on luotettava verkkokauppa, on iPad 5 -tabletti turvallista ostaa mReselliltä. Sen sijaan kaupankäynti tuntemattoman yksityismyyjän kanssa voi päättyä ikäviin pettymyksiin. Esimerkiksi suositussa Tori.fi-palveussa on esiintynyt ajoittain ikäviä huijaustapauksia, sama koskee monia Facebookin kirppareita, joten yksityishenkilöiden välisessä kaupassa saa olla tarkkana. Verkkokaupan maksuttomat hiilineutraalit toimitukset ja maksuton 14 vuorokautta voimassaoleva palautusoikeus lisäävät mResellin houkuttelevuutta ja luotettavuutta käytettyjen Apple-tuotteiden myyjänä.

Mistä hyviä sarjakuvia iPad 5 -tablettiin?

Aku Ankka sovelluksella on mahdollista lukea jopa tuoreimpia viikoittain julkaistavia Aku Ankka -lehtiä. Sovellus on mahdollista ladata maksutta App Storesta. Jos haluat lukea vain yhden Aku Ankka -lehden sähköisessä muodossa, maksaa lehti 2,99 €, mutta saatat toki haluta lukea useampiakin lehtiä kerralla, sillä sovelluksesta löytyy Aku Ankkoja alkaen numerosta 48/2011. Jos haluat tutustua sovellukseen maksutta, kannattaa tutustua maksuttomaan näytenumeroon, Kari Korhosen piirtämään sekä käsikirjoittamaan Kadonnut sinfonia -Sibelius-sarjikseen. Kannattaa tutustua myös muihin e-sarjakuvia tarjoaviin sovelluksiin ja palveluihin! Etenkin kesällä ne tarjoavat mukavaa ja helposti lähestyttävää viihdettä, vaikka lomaa tulisikin vietettyä enimmäkseen kotona. Kun ostat e-sarjakuvien lukemiseen käytettävän laitteen mResellistä, jää sinulle vielä kivasti lomarahaa muuhunkin kesätekemiseen, tai vaikkapa maukkaisiin kesäherkkuihin, joista on mukava nauttia sarjakuvien ohessa!

Looney Tunes – Piirrosmaailma ilman fysiikan lakeja

Looney Tunes on varmasti lähes jokaisen tuntema lyhytanimaatiosarja, johon on vaikea olla ihastumatta. Yhdysvaltalaisen Warner Bros:n vuosina 1930–1969 tuottama ja levittämä animaatiosarja on tuonut valkokankaalle ja televisioihimme toinen toistaan kiehtovampia hahmoja, joiden syvempään olemukseen pureutumalla sarjan nerokkuus pääsee täysiin oikeuksiinsa. On ilahduttavaa, että rakastettujen hahmojen tarina jatkuu vielä kaikkien vuosien jälkeen. Looney Tunes -hahmoja voi bongata esimerkiksi vaatteista ja lastenvaatteet netistä voi tilata suosikkihahmoilla koristettuna.

Paha saa aina palkkansa, kuten piirretyissä tunnetusti kuuluukin, mutta onko Looney Tunes -sarjan keskeisistä sankareista kuitenkaan kukaan lopulta yksiselitteisesti paha? Tätä kysymystä pohtiessa hahmot näkee jopa inhimillisessä valossa. Ujon oloinen Elmeri on kasvissyöjä, jolle metsästys on urheiluharrastus. Ainoastaan Väiskin tai Repe Sorsan provosoiva käytös saa kaljuuttaan häpeilevän introvertin hermostumaan. Kukapa meistä ei ajoittain menettäisi malttiaan, kun tarpeeksi tökitään? Tasmanian tuholainen on vain loputtoman nälkäinen, joka on tunne johon moni meistä voi samaistua. Edes nälkä ei oikeuta käyttäytymään huonosti, mutta sympatiapisteitä heruu silti. Onhan kaveri kuitenkin syytön pohjattomaan nälkäänsä.

Väiski Vemmelsääri

Ensiesiintymisensä jo 1930-luvun lopulla tehnyt Väiski on Looney Tunes -sarjan ehkä tunnetuin hahmo. Tämän porkkanariippuvaisen jäniksen suosioon on syynsä, sillä kaverin huumorintaju on aivan omaa luokkaansa. Sattumaa tai ei, Väiskissä on hahmona piirretyissä ennennäkemätöntä nerokkuutta. Jänikset tunnetaan luonnossa tyypillisesti arkoina saaliseläiminä, joiden tehtävänä on kansoittaa ravintoketjun alempia kerroksia. Väiski on tässä kuitenkin virkistävä poikkeus.

Tämä jänis on toden totta hankkinut vuosien varrella lukuisia vihamiehiä, mutta tämä ei tunnu jänistä juuri hetkauttavan. Väiskin taito hoidella vihollisensa pois pelistä on ihailtavaa katseltavaa. Hän hoitelee vihollisensa pois pelistä oveluudellaan ja väkivallattomasti, jos nyt muutamaa dynamiittia tai putoavaa alasinta ei sellaiseksi lasketa.

Monia tuntuu ärsyttävän myös Väiskin taito olla voittamaton lähes kaikessa, kuten esimerkiksi koripallossa, baseballissa ja härkätaistelussa. Ei sovi myöskään unohtaa, että tämä rohkea jänis saattoi olla jopa ensimmäinen valkokankaalla esiintynyt drag queen.

Repe Sorsa

Tämä puhevikainen sorsa on Väiski Vemmelsäären jälkeen ehkä tunnetuin sarjan hahmoista. Hän onkin hyvin kateellinen Väiskille tämän saamasta huomiosta ja koittaa keinoja kaihtamatta varastaa itselleen paikan parrasvaloissa.

Repe Sorsa on ajoittain hyvin itsekäs, herkkäuskoinen ja epäonninen. Tästä syystä hän joutuu toistuvasti metsästäjä-Elmerin ampumaksi. Lukuisista vastaanottamistaan hauleista huolimatta Repe voi hyvin, sillä piirrossarjojen lakien mukaan räjähtäessään tai ammutuksi joutuessaan muuttuu vain hetkellisesti nokiseksi.

Kelju K. Kojootti

Kojootti on ehkä koko sarjan väärinymmärretyin hahmo. Maantiekiitäjän perässä juokseminen lounaan toivossa ei ole kovinkaan menestyksekästä kojootille. Vaikka monien sympatiat ovat vainotun linnun puolella, tuleeko monenkaan ajateltua nälkäistä Keljua? Hän voisi lähteä helpomman saaliin perään, mutta kunnianhimo ja periksiantamattomuus pitävät tämän urhean saalistajan katseen ehkä maailman nopeajalkaisimmassa linnussa.

Keljun ja Maantiekiitäjän välisen ajojahdin aikana Kelju on muun muassa räjäyttänyt itsensä, syönyt vahingossa purkillisen maanjäristyspillereitä, saanut luodista ja tippunut lukuisia kertoja kallionkielekkeeltä. Sitä hän ei tunnu muistavan, että Looney Tunesin maailmassa painovoima toimii vasta sitten, kun katsoo alas.

Ottaen huomioon Kojootin kokemat vastoinkäymiset, hän ei ole missään vaiheessa antanut periksi. Tässä asiassa hän on erinomainen roolimalli jokaiselle meistä, jotka epäonnistumme yrityksissämme ja pohdimme luovuttamista. Täytyy vain palata vanhan kunnon piirustuspöydän ääreen suunnittelemaan uutta, kuten kojootti epäonnistuttuaan toteaisi.

Tiesitkö, että Karvinen on maine coon?

Karvinen on monen suosikkisarjakuvahahmo, mikä ei ole ihme, sillä Karvisen sutkautukset ovat perin nasevia ja hauskoja. Mutta tiesitkö, mitä rotua Karvisen piirtäjä Jim Davis on käyttänyt esikuvanaan? Kerromme tässä artikkelissa tämän sekä monta muuta mielenkiintoista Karvis-faktaa.

Miten Karvinen syntyi?

Karvisen loi Jim Davis ja se julkaistiin vuoden 1978 kesäkuussa. Karvisen tyypillisiä luonteenpiirteitä ovat laiskuus ja se, että Karvinen pitää ruuasta. Karvinen nukkuu mielellään, ahmii ruokaa ja keksii jekkuja Oskulle. Karvisen isäntä Esko yrittää luotsata Karvista ja toista lemmikkiään Osku-koiraa läpi vaihtelevien seikkailuiden. Osku on koira, joka kuvataan lähes alati läähättävänä, tyhmänä ja hieman säälittävänä olentona, jota Karvinen pyörittää lähes 6-0. Sarjakuvien lisäksi Karvinen esiintyy myös elokuvissa. Suomalaiset lukijat ovat päässeet nauttimaan tämän ihastuttavan kissan seikkailuista Helsingin Sanomien sunnuntaisarjojen kautta vuoden 1981 toukokuussa. Eeve Lepistö toimi pitkään Karvisen suomentajana.

Tiedätkö mitä kissarotua Karvinen on?

Moni lukija ei välttämättä tule ajatelleeksi, mitä rotua ihana Karvinen edustaa. Kissaihmisiä tämä fakta kuitenkin usein kiinnostaa. Jim Davis on kertonut, että Karvisen rotu on maine coon. Tämä viehättävä kissarotu on erityisen suuri kesykissarotu, sillä maine coon -naaraat painavat noin 4–7 kg ja -urokset noin 6–11 kg. Jopa yli 11 kg painavia maine coon -yksilöitä on olemassa, sillä erityisesti maine coon -urokset kasvavat suuriksi. Tällaisen kissan ruokkiminen voi tulla melko kalliiksi, etenkin, kun näin suurikokoisen kissan ravinnon tulee olla erityisen laadukasta ja monipuolista, jotta erilaisista kasvuongelmilta vältyttäisiin. Osa maine coonin omistajista saattaa joutua turvautumaan jopa lainaan saadakseen lemmikkinsä kulut katettua ja tällöin voikin olla tarpeen vertailla eri lainavaihtoehtoja https://www.freedomrahoitus.fi/ -sivuston avulla.

Maine coonin rakenne on korkea ja kissalla on pitkä selkä ja pitkä häntä. Tämä lisää entisestään vaikutelmaa siitä, että kyseessä on erityisen suurikokoinen kissa. Kissa onkin vaikuttava ja arvokas ilmestys!

Luonteeltaan tyypillinen maine coon on rauhallinen, lempeä sekä leikkisä. Kissan pitkä ja tuuhea turkki vaatii säännöllistä harjaamista. Eräs maine coonin viehättävistä piirteistä on sen korvanpäistä löytyvät tupsut, jotka tuovat mieleen ilveksen. Tästä rodusta löytyy monia värejä ja niiden väritykset muistuttavat kotikissojen värejä. Myös Karvisen värisiä kissoja löytyy oikeistakin maine cooneista. Mielenkiintoinen fakta on myös se, että maine coon on Mainen kansalliskissa. Suomeen ensimmäiset maine coonit saapuivat 1989.

Toisin kuin sarjakuvasankari Karvinen, tyypillinen maine coon on ketterä kissa, joka pitää kiipeilystä. Tälle kissalle sopiikin hyvin ulkoilu tukevassa ulkotarhassa ja kissaa kannattaa ulkoiluttaa myös valjaiden kera. Kyseessä on erittäin seurallinen rotu, joka saattaa helposti tylsistyä, jos se joutuu olemaan paljon yksin tai jos sillä ei ole virikkeitä. Maine coonille onkin hyvä hankkia leikkitoveri, minkä lisäksi maine coon on yleensä erityisen hyvä lapsiperheen lemmikki, ja saattaapa se viihtyä kissakaverin lisäksi myös koirakaverin kanssa, vaikka sarjakuvasankari Karvinen usein pyrkiikin nolaamaan koirakaverinsa Oskun.

Koirista puheen ollen maine coonin sanotaan usein muistuttavan luonteensa osalta koiraa, koska tyypillinen maine coon on kovin seurallinen ja se kiintyy syvästi ihmisiin. Maine coonilla on tapana valita perheestä yksi henkilö, josta tulee kissan erityinen palvonnan kohde.

Miksi Aku Ankka on niin erinomaista luettavaa lukemaanopettelevalle lapselle?

Aku Ankka on Ankkalinnan yksi suosituimmista hahmoista ja samalla yksi suosituimmista sarjakuvahahmoista. Mutta Aku Ankka on tullut tunnetuksi myös siitä, että sen opastamana monet suomalaislapsetkin ovat harjoitelleet lukemista. Kerromme tässä artikkelissa, miksi Aku Ankka on hyvää luettavaa lapselle, joka vasta opettelee lukemaan.

Kiva hahmo kiinnostaa lapsia

Aku Ankka on hahmo, johon on helppo samaistua, varsinkin silloin, kun itsellä sattuu olemaan huono päivä. Se on myös kiva hahmo, joka saa helposti lapset kiinnostumaan ja josta lasten on helppo pitää. Jo pelkästään Akun hahmo tekee tarinoista kiinnostavia ja saa lapset ahkeroimaan, jotta he ymmärtäisivät, mitä Aku oikein puhekuplissaan sanoo. Tämä edistää lukemaan oppimista ja tekee Aku Ankasta niin kovin hyvää luettavaa lukemaan opettelevalle lapselle. Kun oppiminen on mielekästä, tapahtuu se ikään kuin huomaamatta, mutta jos oppimisesta tulee pakkopullaa, on oppiminen yleensä hidasta ja vaivalloista.

Puhekuplien tekstit ovat riittävän lyhyitä

Puhekuplien tekstejä on helppo lukea, koska ne ovat riittävän lyhyitä. Tämän lisäksi hyvin piirretyt kuvat tukevat tarinan etenemistä. Sarjakuvista onkin helpompi aloittaa lukeminen kuin perinteisestä kirjasta, sillä kirjassa saattaa olla tekstiä tekstin perään montakin sivua jopa ilman kuvia. Lyhyistä huudahduksista ja lauseista lapsi saa helpommin selvää kuin pitkistä lauseista ja kappaleista.

Aku Ankkojen kieli on yllättävän rikasta

Tämä saattaa tulla yllätyksensä, mutta Aku Ankkojen kielen on todettu olevan yllättävän rikasta. Tämän ansiosta lukemaan opetteleva lapsi voi laajentaa sanavarastoon Akun mielenkiintoisessa seurassa. Aku Ankoissa leikitellään kielellä eikä pelätä käsitellä sellaisiakaan aiheita kuin historia tai luonnontieto, jotka nekin avautuvat Akun seurassa lapselle melkein kuin huomaamatta.

Kuinka hankin lapselleni kattavan Aku Ankka -kokoelman?

Kirjasto on hyvä paikka aloittaa halutessasi hankkia lapsellesi Aku Ankkoja luettavaksi. Sieltä löytyy hyvä valikoima Ankkalinnan tarinoita täysin ilmaiseksi ja kirjoja voi aina vaihdella lapsen kiinnostuksen herpaannuttua tai kun sama tarina on jo luettu yhä uudelleen ja uudelleen.

Aku Ankka -lehden voi myös tilata suoraan kotiin, mikä onkin hyvä keino innostaa lasta lukemaan. Omalla nimellä varustettu, kotiin kannettu lehti on oivallinen keino saada lapsi innostumaan lukemisesta. Jos oikein innostut Aku Ankoista ja haluat hankkia hieman kalliimpia Aku Ankka -keräilykappaleita, saattaa jopa lainanottaminen käväistä mielessä. Tällöin kannattaa tutustua Sambla.fi-nimiseen sivustoon, joka kerää kaikkiaan 11 pankin lainatarjoukset yhteen ja jonka kautta on mahdollista saada lainaa jopa 60 000 euroa. Sambla on toiminut vuodesta 2014 lähtien ja sen sivustolta löytyy kätevä lainalaskuri.

Aku Ankkaa voi lukea myös sähköisessä muodossa, varta vasten tätä varten luodun aplikaation kautta. Tämä onkin oivallinen keino saada suuri määrä Aku Ankkoja koottua yhteen paikkaan helposti mukana liikuteltavassa muodossa. Vaikka lukemaan opettelevan lapsen onkin kenties helpointa opetella lukemaan perinteisestä paperiversioisesta kirjasta tai lehdestä, niin e-kirjat ovat erityisen hyvää matkaluettavaa, sillä pienen älylaitteen uumenissa voi kuljettaa lomalle mukaan melkoista kasaa vastaavan määrän Aku Ankkoja, jotka viihdyttävät lasta myös lomalla eivätkä tee lukemaan opettelemisesta pakkopullaa myöskään loman aikana.