Miten rahoitat kalliit sarjakuvahankinnat?

Sarjakuvaharrastajat tietävät, kuinka kalliiksi harrastus voi tulla. Vaikka tänä päivänä sarjakuvia pystyy lukemaan tabletillakin, niin monet suosivat sarjakuvalehtiä- ja kirjoja. Halutuimmat sarjakuvat ovat vanhoja erikoispainoksia tai pienien erien ensipainoksia. Ei ole mitenkään tavatonta, että kalleimmat sarjakuvaharvinaisuudet maksavat tuhansia euroja. Yksittäisen sarjakuvalehden, sarjakuvakirjan tai sarjakuvakokoelman arvo riippuu muutamasta asiasta. Ensinnäkin hintaan vaikuttaa painoerän määrä. Mitä vähemmän sarjakuvaa on painettu, niin sitä harvinaisempi se on. Luonnollisesti tällöin myös hinta on korkeampi. Usein esimerkiksi erikoisnumeroita painetaan vain vähän, ja vuosikymmeniä sitten sarjakuvia painettiin pienempiä eriä, esimerkiksi 1950-luvulla. Hyvin suuri hintaan vaikuttava tekijä on sarjakuva-albumin kunto. Mikäli kappale on kulunut, niin sen arvo laskee. Sarjakuvalehtiä- ja kirjoja ei saa siis missään nimessä säilyttää kosteissa tiloissa. Suosittuja sarjakuvajulkaisuja ovat esimerkiksi Aku Ankka ja Looney Toones.

Jos sinulla ei ole tilille riittävästi rahaa, niin yksi hyvä keino rahoittaa sarjakuvien keräilyä, on hakea edullinen kulutusluotto. Voit esimerkiksi hakea itsellesi niin sanotun joustoluoton, jota voit tarvittaessa nostaa tiilillesi. Isompaa kertahankintaa varten voit hakea sopivan kokoista kertalainaa. Kulutusluottoja on nykyään niin suuri määrä, että valinta niiden välillä on vaikea tehdä valintaa. Varsinkin kun lainamarkkinoinnin perusteella jokainen laina kuulostaa toistaan paremmalta. Kulutusluotot kannattaakin vertailuttaa lainojen kilpailutuspalvelun avulla. Rahalaitos.fi on pitkään rahoitusmarkkinoilla toiminut luotettava ja riippumaton lainanvälittäjiä. Rahalaitos.fi kilpailuttaa lainat veloituksetta ja kilpailutus ei sido sinua mihinkään.

Mitä lainojen kilpailutus tarkoittaa käytännössä?

Ensinnäkin on hyvä korostaa, että Rahalaitos.fi on tarkka yhteistyökumppaneistaan. Tämä tarkoittaa sitä, että kumppaneina on pelkästään hyvän luottoluokituksen omaavia ja hyvämaineisia pankkeja ja rahoituslaitoksia. Ehdottomasti parasta Rahalaitos.fi lainojen vertailupalvelussa on se, että sinun täytyy jättää ainoastaan yksi hakemus, jonka avulla tavoitat yli 25 Rahalaitos.fi palvelun yhteistyökumppania. Säästät siis aikaa ja vaivaa käyttämällä kilpailutuspalvelua sopivan lainan löytämiseen. Itsenäinen lainanhakeminen näiltä kaikilta yhtiöiltä, niin aikaa siihen menisi useita tunteja. Lisäksi internetistä on vaikea löytää edes kaikkia tarjolla olevia pankkeja ja rahoituslaitoksia, koska hakukoneet eivät näytä välttämättä kaikkia luottoyhtiöitä.

Rahalaitos.fi vertailupalvelun kautta pankkien ja rahoituslaitoksien kilpailuttaminen käy käden käänteensä ja mikä parasta, täysin ilmaiseksi. Hakeminen on superhelppoa. Sinun täytyy vain täyttää yksi hakemus, jossa kysytään tyypillisiä lainahakemuksen tietoja. Hakemus kannattaa kuitenkin täyttää tarkasti, koska saat lainatarjouksia hakemuksessa antamiesi tietojen perusteella. Yleensä luottotarjousta ei tarvitse pitkään odotella, koska tänä päivänä suurin osa rahoituslaitoksista ja pankeista tekevät luottoarvioinnin tekoälyä hyödyntäen. Saat siis lainapäätöksen nopeimmillaan alle minuutissa. Lainan tilille maksu ja mahdollisten lisäselvitysten käsittely tehdään rahoituslaitoksen aukioloaikojen puitteissa.

Siitä huolimatta, että laina on mahdollista saada nopeasti tilille, kannattaa lainaa aina harkita huolellisesti. Ikinä ei kannata tehdä päätöstä kiireessä. Luottoehdot kannattaa lukea huolella. Tärkeintä on, että perehdyt luoton kokonaiskustannuksiin. Tärkeää on selvittää, mikä on tarjotun lainan todellinen vuosikorko. Todellinen vuosikorko pitää sisällään kaikki lainaan liittyvät kulut koron lisäksi.