Manga – japanilaista sarjakuvataidetta

Manga tarkoittaa japanin kielessä sarjakuvaa tai oikeastaan sananmukaisesti käännettynä termi tarkoittaa sutaistuja kuvia, mikä tuntuu nykypäivän manga-sarjakuvia katsottaessa melkoisen vaatimattomalta termiltä, koska monesti nykyajan manga on niin tyylikästä, että pitäisi mieluummin puhua taiteesta kuin sutaistuista kuvista. Japanilaisen sarjakuvan keksijänä pidetään Katsuhiko Hokusaita. Nykyisin manga-termillä tarkoitetaan nimenomaan sellaisia sarjakuvia, jotka on tehty Japanissa, vaikkakin usein termiä näkee käytettävän myös muissa maissa tehdyistä sarjakuvista, joiden tyyli on alkuperäisten mangojen tapaista.

Manga on kotimaassaan erityisen suosittu

Mangojen painosten suuri koko kertoo aivan omaa tarinaansa mangan suosiosta Japanissa. Mangaa nimittäin myydään kotimaassaan miljoonapainoksina ja voidaankin sanoa, että manga on kotimaassaan huomattavasti suositumpaa kuin sarjakuvat Euroopassa.

Algerialainen pseudomanga on saanut positiivista huomiota myös Japanissa

Mangan suosion leviämisestä kertoo jo sekin, että esimerkiksi Algeriassa on alettu piirtää pseudomangaa, jota kutsutaan usein algerialaiseksi mangaksi. Algerialaiset piirtäjät ovat niin taitavia, että algerialainen pseudomanga on saanut positiivista huomiota jopa Mangan syntysijoilla Japanissa. Usein algerialaiset sarjakuvataiteilijat pyrkivät herättämään teoksillaan keskustelua, joiden aiheet liittyvät usein maan tilanteeseen tai historiaan. Erityisen ilahduttavaa on, että pseudomangaa on alettu julkaista myös maassa yleisesti käytetyllä arabian murteella, darjalla, vaikka tätä murretta ei yleensä esiinny kirjallisessa muodossa. Tämä on varmasti yksi syy, miksi algerialaiset nuoret ovat ottaneet algerialaisen pseudomangan omakseen.