Värit ovat tärkeä osa sarjakuvia

Värien maailma ja värien välittämät viestit ovat tärkeä osa sarjakuvia. Värejä voidaan käyttää tehostekeinoina ja niiden avulla voidaan luoda erilaisia tunnelmia. Oletko muuten koskaan tullut ajatelleeksi, miksi niin kovin monet super-sankarihahmot tai muut suositut animaatio- ja sarjakuvahahmot ovat väreiltään juuri keltaisia tai punaisia?

Keltainen ja punainen ovat oivia tehostevärejä

Keltainen ja punainen ovat värejä, jotka eivät jää helposti huomaamatta. Ne huokuvat elämäniloa ja energisyyttä – joskus jopa draamaa. Monet suositut sarjakuva- ja animaatiohahmot ovatkin väriltään juurikin joko keltaisia tai punaisia, mikä on varmasti ollut aivan tietoinen valinta näiden hahmojen luojilta.

Esimerkkejä keltaisen ja punaisen värin tehokkaasta käytöstä

Otetaanpa esimerkiksi vaikkapa kirkkaankeltainen Homer Simpson sekä poikansa Bart ja kuvitellaan hetken, että nämä hahmot olisivatkin väriltään vihreitä. Värin vaihdoksen myötä hahmoista katoaisi jotakin aivan oleellista – eikö vain? Homerin ja Bartin olemuksessa keltaisella värillä on aivan erityinen rooli. Se saa hahmot erottumaan taustasta ja luo niistä erityisen energisen olon. Keltainen on ollut loistava värivalinta Homerin ja Bartin luojilta! Muita keltaisia tai oransseja hahmoja ovat esimerkiksi Paavo Pesusieni ja Nalle Puh. Voisitko kuvitella Paavo Pesusienen siniseksi?

Myös punaisia hahmoja löytyy sarjakuva- ja animaatiohahmojen joukosta runsaasti. Esimerkiksi suositusta Autot-elokuvasta tuttu Salama-kilpa-auto on väriltään punainen. Spidermanin ja Supermiehen vaatteissa punainen toimii loistavana tehostevärinä.