Asterix-sarjakuvissa on mielenkiintoinen tuulahdus historiaa

Ranskalainen Asterix-sarjakuva on suosittu ympäri maailman ja näitä sarjakuvia on käännetty useille kielille. Viihdyttävyytensä lisäksi Asterixin ja Obelixin tarinoiden seuraaminen tuo mukanaan myös mielenkiintoisen tuulahduksen historiaa.

Mistä Asterix-sarjakuvissa on kyse?

Asterix on ranskalaista tuotantoa. Sarjakuvien päähenkilöitä ovat pienikokoinen Asterix sekä hänen suurikokoinen ystävänsä Obelix, jonka tehtävänä on toimittaa hiidenkiviä, mutta myös toimia Obelixin luotettavana kumppanina tämän jännittävissä seikkailuissa. Pienestä koostaan huolimatta Asterix on melkoinen vastus roomalaisille, jotka haluavat valloittaa kaverusten Galliassa sijaitsevan kotikylän. Älykkyys sekä kylän tietäjän Akvavitixin valmistama taikajuoma ovat Asterixin valttikortteja. Lisäksi hänen uskollinen ystävänsä Obelix on aina valmiina suojelemaan ja auttamaan ystäväänsä. Ollessaan pieni Obelix putosi taikajuomapataan, minkä vuoksi hänellä on alituisesti käytettävissään taikajuoman aikaan saamat voivat, jotka saadakseen Asterix joutuu juomaan taikajuomaa.

Asterix-sarjakuvat kertovat mielenkiintoista tarinaa Rooman historiasta

Vaikka Asterix-sarjakuvien luomisessa on tietysti käytetty runsaasti mielikuvitusta, niin esimerkiksi roomalaisten sotilaiden vaatteet ja varusteet muistuttavat yllättävän tarkasti aikalaisten vaatteita. Näitä sarjakuvia lukemalla voikin oppia mielenkiintoisia asioita historiasta melkein kuin huomaamatta.

Asterix-sarjakuvien ystäville on tarjolla kivaa tekemistä Asterix-aiheisessa teemapuistossa

Asterix-sarjakuvat sekä -animaatiot ovat kotoisin Ranskasta. Tästä syystä onkin aika luonnollista, että myös Asterix-teemainen huvipuisto sijaitsee juurikin Ranskassa. Tämä huvipuisto on oivallinen Asterix-fanien vierailukohde, koska siellä tarinat ikään kuin heräävät henkiin ja sarjakuvien fanit voivat melkein tuntea olevansa osa näitä tarinoita. Onkin aika mielenkiintoista päästä kokeilemaan miltä tuntui elää gallialaisessa kylässä, joka taisteli niin kovin pitkään roomalaisia valloittajia vastaan.

Puisto tarjoaa runsaasti monen ikäisille sopivaa tekemistä. Myös hurjapäät saavat kokea vauhdin hurmaa huvipuiston monissa laitteissa. Monelle fanille puiston tärkeimpään antiin kuuluvat kuitenkin omien lempihahmojen tapaaminen sekä puiston omalaatuinen tunnelma. Teemapuisto ei ole aivan niin kaupallinen kuin toinen Ranskasta löytyvä teemapuisto, Disneyland, mutta kyllä tässäkin teemapuistossa sarjakuvahahmot ovat tietysti näkyvästi esillä ja erityisen keskeisessä asemassa.